Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI |
TYT |
Zorunlu ve seçmeli derslerle birlikte staj eğitimi tamamlayan öğrenciler Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Meslek Elemanı unvanını almaktadır.
Teknolojideki gelişmeler, Küresel ekonomik yatırım ve ülkemizin AB üyeliği ile ilgili konular kapsamında, ülkemiz Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı sektörünün bir çok eksiği bulunmaktadır. Bu eksikliklerin giderilmesi ve batıdaki ülkelerin seviyesine ulaşılabilmesi için yapılan yasal düzenlemeler tek başına yeterli değildir. Yasal düzenlemelerin yanında bu alanda gelişen teknolojileri yakından takip etmek ve Büro Hizmetleri ve Sekreterlik alanındaki teknolojilerinin kullanma yetkisi bulunan elemanlar ile Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı alanında uzmanlık eğitimi almış elemanların istihdam edilmesini sağlamak amacı güdülmektedir.
Bölümümüzden mezun olan öğrenciler, DGS sınavlarına girerek, başta Bölümümüzden mezun olan öğrenciler özel sektör ve kamu kuruluşlarında; başta TBMM olmak üzere, Bakanlıklar ve Bağlı Kuruluşlarında ve diğer önemli kamu kuruluşlarında yönetici sekreterleri; çeşitli işletmeler ile kamu ve özel sektöre ait idarelerin; belediyeler, dernekler, odalar, barolar gibi kurumların ilgili bölümlerinde istihdam edilirler. Ayrıca hukuk, hekimlik, mühendislik, mimarlık bürolarının temel ihtiyacı olan yönetici sekreterliği görevini en iyi bir şekilde yapabilecek elemanlar olmaları yanında; Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programından mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı ile;-Büro Yönetimi Öğretmenliği -Halkla İlişkiler -Halkla İlişkiler ve Reklamcılık -Halkla İlişkiler ve Tanıtım -İşletme Bilgi Yönetimi -Sağlık Kurumları İşletmeciliği -Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerine geçiş yapabilmektedirler. Bölümü başarıyla tamamlayanlara ön lisans diploması verilir.
Adayların mezun olabilmeleri için, Programda mevcut olan dersleri başarıyla tamamlaması gerekmektedir.
Amaç ve Hedefler
Amaç:
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programının amacı; çağdaş, bilimsel düşünebilen, toplumun gelişmesine katkıda bulunabilecek, yaratıcı insanlar yetiştirmektir. Bu amacı gerçekleştirmek için, hızla değişen ve gelişen iş dünyasının gereksinimleri, iletişim ve dünya bütünleşmesi göz önüne alınarak programın sürekli güncel tutulması ve uluslararası standartlara yükseltilmesi hedeflenmektedir.
Hedef:
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programının hedefi; çağın gerekleri çerçevesinde, sürekli öğrenen ve gelişen bir organizasyonun parçası olarak çalışmak ve bu doğrultuda, ülkemizde gereksinim duyulan eğitilmiş ve nitelikli işgücü boşluğunun doldurulması, çağın gereklerine uygun kalite ve niteliklerde ara eleman yetiştirilmesi felsefesinde ilerlemektir.
Düzey-Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) ve Verilen Derece
Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI MESLEK ELEMANI ÖNLİSANS DERECESİ verilecektir.
Kabul Koşulları
Türk öğrenciler, BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMINA Öğrenci Seçme & Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) yaptığı Yüksek Öğretime Giriş Sınavı (YGS) sonucuna göre kabul edilirler. ÖSYM tarafından düzenlenen Yüksek Öğretime Giriş Sınavında (YGS) başarılı olanların YGS-4 puan türündeki tercih sıralamasına göre yerleştirmesi yapılır.
Yabancı uyruklu öğrenciler, programa üniversiteye yaptıkları direkt başvuruların değerlendirilmesi sonucunda kabul edilir. Daha fazla bilgi için Kurumsal Bilgileri menüsünde yer alan Lisans ve Ön Lisans Kabul Presedürleri ve Kayıt Prosedürleri bölümünü ziyaret ediniz.
Program Profili
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı, bugünün rekabetçi piyasa koşullarında, sektörün gerektirdiği güncel bilgilerle donatılmış, hızlı ve doğru bir şekilde analitik kararlar alabilen, teorik bilgi yanında çeşitli sistem ve program uygulamaları aracılığıyla pratik bilgiye sahip mezunlar yetiştirmeye yönelik olarak tasarlanmıştır. Program içeriği; gelişen kamu ve özel sektör karşısında çok yönlü iş yapabilen, teknolojik araç ve gereçleri en etkin kullanabilen klasik büro elemanı görüntüsünden çıkarak yöneticinin işini planlayan, mali konularda yardımcı olabilen, ortaya çıkabilecek krizleri yönetebilen, yönetici yardımcıları yetiştirmek üzere düzenlenmiştir.
Bölümümüzden mezun olan öğrenciler özel sektör ve kamu kuruluşlarında; başta TBMM olmak üzere, Bakanlıklar ve Bağlı Kuruluşlarında ve diğer önemli kamu kuruluşlarında yönetici asistanlığı; çeşitli işletmeler ile kamu ve özel sektöre ait idarelerin; belediyeler, dernekler, odalar, barolar gibi kurumların ilgili bölümlerinde istihdam edilirler.
Akademik İlerleme Olanakları
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile lisans programlarına başvurabilir. Dikey Geçiş Sınavı ile yerleştirildikleri lisans programlarında intibak eğitimi başardıktan sonra 3. sınıftan itibaren lisans eğitimine devam ederler.
Öğretim Türü
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı önlisans programı, tam zamanlı ve yüz yüze eğitim vermektedir.
BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ |
Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2024>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>
This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc